Waarom motorrijden het gaafste is om te doen:

Je van A naar B verplaatsen rijdend op een motor is het mooiste wat er is. De vrijheid die je op een motor ervaart is voor veel motorrijders de ultieme wijze om aan het verkeer deel te nemen. Op een motor ervaar je de vrijheid, het avontuur van het een zijn met de machine. Het is heerlijk om je af te sluiten van de wereld door je gedachten op nul te zetten en alleen bezig te zijn met het rijden. 

Dit een zijn met de machine en de weg vereist wel een optimale concentratie en bewustzijn van de krachten van de machine, en het overige verkeer. Om verantwoord te kunnen motorrijden is zelfkennis en reflectie en het beheersen van ultieme vaardigheden een eerste vereiste alvorens je met de motor aan het verkeer kunt deelnemen.

Het sociale aspect van motorrijden:

Het motorrijden heeft ook een sociaal aspect. Motorrijders zijn onderling zeer sociaal. Motorrijders zijn gepassioneerde weggebruikers die niets liever doen dan hun passie uit voeren. Veel motorrijders zijn dan ook onderdeel van een community waarmee ze regelmatig gezamenlijk er op uit trekken om hun passie voor het motorrijden uit te voeren. 

Om het motorrijden op een ultieme wijze te ervaren komen motorrijders vaak ook op unieke plekken omdat wegen vaak uitnodigen om deze te berijden door hun bijzondere wijze van ligging zoals bochten, hoogteverschillen etc.  

Verantwoord en veilig motorrijden:

Motorrijden is een fantastische manier van vervoer. Om dit verantwoord en veilig te doen is het dan ook zeer belangrijk om te investeren in een goede uitrusting. Naast een goede motor is het zeer belangrijk om te kiezen voor goede motorkleding en een goede helm. 

Naar misschien is het meest belangrijke wel om de juiste rijschool te kiezen voor het behalen van het rijbewijs A. De opleiding is immers voor u het meest belangrijke onderdeel om straks bewust en veilig te gaan rijden. Verkeersschool vd Laan is daarom de beste keuze. Naast de flexibele mogelijkheden om het rijbewijs te halen onderscheiden we ons door veel aandacht te besteden aan de belangrijkste onderdelen voor het veilig motorrijden, zoals:

- Goede theorie begeleiding 

- Veilige verkeersdeelneming

- Bewust rijden 

- Besluitvaardig 

- Uitgebreid aandacht voor voertuigbeheersing

- Veel oefentijd voertuigbeheersingsonderdelen

- Begeleiding naar het examen 

- Advies voor aanschaf goede kleding en uitrusting